Moro.
Jos Avioero-osituksessa saa rahaa vaikka 1500€ ja ulosotossa on velkaa 10 000€, niin viekö ulosotto kaiken osituksessa saadun rahan.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kaikki omaisuus- ja varallisuuslajit ovat lähtökohtaisesti ulosmittauskelpoisia. Tavallisimmin ulosmittaus kohdistuu velallisen palkka-, eläke- tai elinkeinotuloon. Pääsääntö on, että irtain omaisuus ulosmitataan ennen kiinteää omaisuutta. Ulosmitattavaa irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi ajoneuvot, arvopaperit, asunto-osakkeet, veronpalautukset, pankkitalletukset ja käteinen raha. Viimeiseksi ulosmitataan vakituinen asunto ja omaisuus, jota velallinen elinkeinoaan varten tai muutoin eniten tarvitsee.

Ulosmitata ei voi:
• Eläke- tai sosiaalilainsäädännön nojalla määrättyyn tarkoitukseen myönnettyä avustusta
tahi korvausta.
• Kivusta, särystä tai muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä haitasta, kärsimyksestä taikka sairaanhoitokustannuksista, hautauskustannuksista tai henkilövahingoista aiheutuneista kuluista saatua korvausta.
• Valtiolta vapauden menetyksen johdosta maksettua korvausta.
• Oikeudenkäynnin viivästymisen tai kansainvälisen ihmisoikeussopimuksen valvontaelimen toteaman loukkauksen vuoksi maksettua korvausta tai hyvitystä.
• Sellaista omaisuutta, jota lain mukaan ei saa luovuttaa.
• Opiskeluun, tutkimukseen tai muuhun sellaiseen verrattavan toiminnan aiheuttamien kustannusten kattamiseen myönnettyjä varoja, jotka julkisyhteisö tai yleishyödyllinen yhteisö taikka säätiö on henkilölle myöntänyt.

Näin ollen osituksesta saamasi rahat ovat sinulle normaalia rahasaatavaa, joka voidaan ja todennäköisesti tullaan ulosmittaamaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »