Olen ostamassa asuinhuoneistoa ja tarvitsen väliaikaisesti pankista lainaa rahoittaakseni kaupan. Lainan vakuudeksi annan nykyisestä omakotitalon kiinteistö panttitakauksen. Panttitakauksen suuruus on reilusti suurempi kun uuden asuinhuoneiston arvo.

Jos kävisikin niin etten suoriudu tuosta lainasta ja pankki käyttäisi panttitakausta mikä tarkoittaisi omakotitalon siirtymistä pankin haltuun. Jos pankki päättäisi pakkohuutokaupata omakotitaloni ja se menisikin alihintaan ja huutokaupassa saatu raha ei riittäisi lainan maksuun.

Voiko pankki vaatia puuttuvaa summaa vielä meiltä ja ulosmitata sen esimerkiksi palkoista?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ulosottomies ei saa kiinteistön huutokaupassa hyväksyä tarjousta, mikäli se alittaa selvästi omaisuuden käyvän hinnan kyseisellä paikkakunnalla. Tällöin on lähtökohtaisesti järjestettävä uusi myynti, ja jollei myyntiä järjestetä tai jollei omaisuus tule myydyksi toisella kerralla, ulosmittaus peruutetaan. Edellä mainittu alentaa huomattavasti kiinteistön alihintaan myymisen riskiä, varsinkin jos myytävä kiinteistö on huomattavasti hankittavaa asuntoa arvokkaampi.

Jos kiinteistöstä saatava myyntitulo ei kuitenkaan riitä kattamaan velan jäljellä olevaa määrää, velkoja voi vaatia suoritusta velan maksamatta olevalle määrälle ulosmittauksen kautta, joka kohdistuu lähtökohtaisesti juuri palkkaan ja muuhun rahasaatavaan. Lainan ehtoja kannattaa kuitenkin tiedustella vielä pankilta, sillä pankki on velvollinen selostamaan ne teille.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »