Moi!

Mitä tehdä, jos entinen poikaystävä on sievoisen summan velkaa, ja kyseinen henkilö väittää, että ei ole rahaa vaikka oikeasti on virkamiehien takana rahaa? Onko minkäänlaista mahdollisuutta saada omaa takaisin, jos esitän todisteita?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Sopimus on sitova sekä suullisena että kirjallisena. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olette sopineet velan antamisesta ja maksamisesta suullisesti ilman velkakirjaa, on velka maksettava yhtä lailla kuin jos olisitte laatineet allekirjoitetun velkakirjan. Oikeudellinen keino saada velallinen maksamaan velkansa on laittaa haastehakemus käräjäoikeuteen, jolloin tuomioistuin vahvistaa velanmaksuvelvollisuuden. Tämän tuomion avulla velka voidaan sitten periä ulosoton kautta.

Et kertonut, mitä tarkoittamasi todisteet ovat. Jos olette laatineet asiasta velkakirjan tai sinulla on muita todisteita, joista käy riidattomasti ilmi toisen osapuolen maksuvelvollisuus, voit laatia niin kutsutun summaarisen haastehakemuksen käräjäoikeudelle. Mikäli todisteistasi ei selväsi velkasuhde ja sen olosuhteet on asia riitainen. Tällöin voit tehdä asiassa laajan haastehakemuksen, jossa erittelet ne todisteet, joilla pyrit näyttämään velkasuhteen olemassaolon. Sinulla on näyttövelvollisuus siitä, että velka on syntynyt.

Lainaamasi rahat on siten saatavissa takaisin ulosoton kautta, jonka perusteeksi tarvitset tuomioistuimen tuomion. Kanteen nostamisesta löydät tietoa Minilexin sivuilta. Lisäksi voit soittaa lakipuhelimeen, niin saat ammattimaista apua nopeasti.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »