Olen ottanut velkaa vaimon tiedoilla salaa mutta olen myöntänyt hänelle että olen ottanut salaa. Onko mitenkään mahdollista siirtää kaikki velat minulle?. Minulla, luottotiedot on mennyt mutta olen maksanut kaikki velat pois omalta osaltani ja olen vakituisessa työ suhteessa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450


Hei

Toisen nimiin lainan ottaminen katsotaan rikokseksi: se täyttää petoksen merkit. Oletan kuitenkin, että vaimosi on ns. hyväksynyt tekosi eikä ole viemässä asiaa poliiseille. Petos ei kuitenkaan ole asianomistajarikos jolloin myös syyttäjä saadessaan tietää asiasta, voi nostaa sinua kohtaan syytteen. Olet kuitenkin ottamassa vastuun veloista, mikä on hyvä asia tuomion kannalta, mikäli syyttäjä joskus sattuisi syytteen nostamaan: se kertoo siitä, että pyrit korjaamaan tekemäsi virheen.

Velkojen siirto toiselle ei ole mikään yksinkertainen asia: se ei ole mahdollista ilman velkojan eli velan antajan lupaa. Mikäli siis vaimosi haluaa siirtää tietyt velat sinulle, täytyy teidän saada siihen velan antajan suostumus ensiksi: ilman sitä ei ole mahdollista saada sinua velalliseksi kyseiseen velkaan. Mikäli velkoja ei suostu sinun vaihtamista velan maksajaksi, voit aina ottaa kuitenkin vastuun vaimosi veloista. Näin ollen vastaatte yhteisvastuullisesti veloista, mutta kuitenkin loppupeleissä velkojalla jää oikeus pyytää maksamattomat velat vaimoltasi. Yhteisvastuullisesti veloista vastaaminen tarkoittaa, että sinä lupaudut vaimosi puolesta maksamaan velkaa, mutta jos sinä et sitä jonkin takia tulevaisuudessa tee, saa velkoja vaatia vaimoltasi velan maksamista loppuun. Tähän ei tarvita velkojan lupaa. Kokisin, että tämä olisi tilanteeseenne hyvä vaihtoehto, ellei velallisen vaihto onnistu.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »