Olen saamassa perintörahaa alle 4000€. Minulla on ulosottovelkaa, jolloin ulosottovirasto vaatii palautettavaksi tämän perintörahan. Raha tulee toisen henkilön tilille, koska olen velkaa hänelle. Jos en palauta rahoja, mitä siitä lainmukaa seuraa?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Jos perintöosuutesi on ulosmitattu veloistasi, kuolinpesälle annetaan tällöin kirjallinen maksukielto. Maksukiellossa pesän osakkaita ja hallintoa kielletään luovuttamasta velalliselle perinnönjaossa tulevaa omaisuutta muille kuin ulosottomiehelle.

Sen jälkeen, kun maksukielto on annettu, pesän omaisuutta ei saa luovuttaa, eikä pesässä saa suorittaa muitakaan määräämistoimia ilman ulosottomiehen lupaa. Yleensä silloin kun jonkun osakkaan pesäosuus on ulosmitattu, perinnönjako toimitetaan pesänjakajan toimesta. Sopimusjako on mahdollinen vain silloin, kun ulosottomies antaa siihen luvan.

Maksukiellon noudattamatta jättäminen aiheuttaa sen, että ulosotto voi periä saatavan suoraan siltä, joka on jättänyt noudattamatta kieltoa. Käytännössä pesänjakaja siis maksaa perintöosuutesi suoraan ulosottoviranomaiselle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »