Hei,

Minulla lähti 31.12.2015 vireille Oikeusaputoimiston kanssa velkomuksen selvittäminen ex-puolisonin kanssa. Velkomusasia on venynyt nyt yli vuoden mittaiseksi, jossa ajassa
ex-puolisoni on ehtinyt vaihtaa kirjansa ulkomaille. Voinko haastaa oikeusaputoimiston oikeuteen asian hitaudesta etenkin nyt, kun en voi velkomusta periä ihmisen asuessa ulkomailla.

Terveisin
J

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450


Oikeusaputoimistoa ei ole mahdollista haastaa oikeuteen, mutta asiassa on mahdollista tehdä hallintokantelu. Viranomaisen lainvastaisesta menettelystä tai velvollisuuden täyttämättä jättämisestä voi jokainen tehdä hallintokantelun toimintaa valvovalle viranomaiselle.
Hallintokantelu tulee tehdä kirjallisesti. Kantelussa tulee ilmetä kantelijan nimi, yhteystiedot sekä perusteet kantelulle. Kantelu tulee toimittaa siihen oikeusaputoimistoon, jonka toimintaan olet pettynyt. Kantelu on mahdollista toimittaa myös ylimmille laillisuusvalvojille eli eduskunnan oikeusasiamies tai valtioneuvoston oikeuskansleri.

Valvova viranomainen ryhtyy niihin toimenpiteisiin, joihin se hallintokantelun perusteella katsoo olevan aihetta. Jos kantelun johdosta ei ole aihetta ryhtyä toimenpiteisiin, siitä tulee viivytyksettä ilmoittaa kantelun tekijälle. Kantelun johdosta tulee joka tapauksessa vastata kantelijalle kirjallisesti, joten saat jonkinlaisen vastauksen. On hyvä kuitenkin huomata, että hallintokanteluasiassa annettuun ratkaisuun ei saa hakea muutosta valittamalla.

Velka-asiassa suosittelisin vielä selvittämään, voisitko mahdollisesti saada käräjäoikeudelta yksipuolisen tuomion asiassa ja sitä kautta saada asian etenemään ulosottomiehelle, varsinkin jos ex-puolisollasi on vielä omaisuutta Suomessa. Tarkempaa tietoa velka-asioista ja yksipuolisesta tuomiosta saat Minilexin lakipuhelimesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]