Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyydensuoja internetissä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisyyden ja henkilötietojen suojaa koskeva sääntely on hyvin pitkälti kehittynyt yhdessä teknologian kehityksen kanssa. Sen jälkeen kun internet keksittiin, siellä tapahtuva toiminta on kasvanut koko ajan valtavasti ja antanut uusia mahdollisuuksia esimerkiksi valtioiden rajat ylittäville tietojen siirroille, mikä ei ennen internettiä ollut ollenkaan samalla tavalla mahdollista.

Internetiin on myös kehittynyt paljon sellaisia palveluita, joihin ihmiset antavat tietoja itsestään. Hyvin usein nämä tiedot ovat sellaisia, että ne voidaan luokitella henkilötiedoiksi. Tällaisia tietoja on esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite ja henkilötunnus. 

Tavallisten henkilötietojen lisäksi luovutamme internetiin myös arkaluonteisia henkilötietoja, kuten juuri henkilötunnus tai terveyttämme koskeva tieto. Yhä useammin hoidamme myös maksuja internetissä, joten kirjaamme sinne tietoja maksukorteistamme. 

Henkilötietojen suojan sääntelyn tarpeellisuus käy ilmi siitä, kun arvioimme, mitä voi tapahtua, mikäli tietomme päätyvät vääriin käsiin. Sen takia yksityisyyden suojasta internetissä toimiessa tulee itse pitää huoli siten, ettei anna julkisesti näkyville tärkeitä henkilötietoja, joiden joutumisella vääriin käsiin voi olla negatiivisia seuraamuksia. Samoin ne organisaatiot, joiden internetpalveluita käytämme, ovat velvoitettuja huolehtimaan, että tietojamme suojataan riittävällä tavalla. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa