Minilex - Lakipuhelin

yksityisyyden suoja koulussa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen perustuslain mukaan jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu yksityiselämän suojaa koskevalla perustuslailla. Rikoslaissa säädetään yksityisyyden ja rauhan loukkaamisesta.

Oppilaan yksityisyyttä suojaa koulussa säädökset oppilasrekisteristä ja henkilötietojen käsittelystä. Oppilaitoksissa käsitellään opetuksen järjestämisessä vain tarpeellisia tietoja oppilaista. 

Oppilaiden ja opiskelijoiden tietojen salassapidosta säädetään koulutusta koskevassa laissa. Oppilaitoksessa rekisterinpitäjän on toteutettava tarpeelliset tekniset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä ja laittomalta käsittelyltä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Salassa pidettäviä tietoja voi luovuttaa, jos tiedon antamisesta tai oikeudesta tiedon saamiseen on laissa erikseen nimenomaisesti säädetty tai jos se, jonka etujen suojaamiseksi salassapitovelvollisuus on säädetty, antaa siihen suostumuksensa. 

Oppilaan oppilashuoltotyöhön osallistuvilla on perusopetuslain mukaan oikeus saada toisiltaan ja luovuttaa toisilleen oppilaan opetuksen asianmukaisen järjestämisen edellyttämät välttämättömät salassa pidettävät tiedot. 

Henkilötietojen luovuttaminen edellyttää aina yksittäistapauksellista harkintaa. Tietoja luovuttava vastaa luovutuksen lainmukaisuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa