Minilex - Lakipuhelin

yksityisyyden suoja koulussa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen perustuslain mukaan jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu yksityiselämän suojaa koskevalla perustuslailla. Rikoslaissa säädetään yksityisyyden ja rauhan loukkaamisesta.

Oppilaan yksityisyyttä suojaa koulussa säädökset oppilasrekisteristä ja henkilötietojen käsittelystä. Oppilaitoksissa käsitellään opetuksen järjestämisessä vain tarpeellisia tietoja oppilaista. 

Oppilaiden ja opiskelijoiden tietojen salassapidosta säädetään koulutusta koskevassa laissa. Oppilaitoksessa rekisterinpitäjän on toteutettava tarpeelliset tekniset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä ja laittomalta käsittelyltä.

Salassa pidettäviä tietoja voi luovuttaa, jos tiedon antamisesta tai oikeudesta tiedon saamiseen on laissa erikseen nimenomaisesti säädetty tai jos se, jonka etujen suojaamiseksi salassapitovelvollisuus on säädetty, antaa siihen suostumuksensa. 

Oppilaan oppilashuoltotyöhön osallistuvilla on perusopetuslain mukaan oikeus saada toisiltaan ja luovuttaa toisilleen oppilaan opetuksen asianmukaisen järjestämisen edellyttämät välttämättömät salassa pidettävät tiedot. 

Henkilötietojen luovuttaminen edellyttää aina yksittäistapauksellista harkintaa. Tietoja luovuttava vastaa luovutuksen lainmukaisuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]