Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja markkinoinnissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Markkinointia rajoittaa muun muassa sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa annettu laki sekä kuluttajansuojalaki. Esimerkiksi kuluttajansuojalain mukaan markkinoinnissa ei saa käyttää hyvän tavan vastaista tai muutoin kuluttajien kannalta sopimatonta menettelyä. Markkinoinnissa annettujen tietojen tulee olla totuudenmukaisia, eivätkä ne saa olla harhaanjohtavia. Sähköisessä kaupankäynnissä markkinointia sääntelee laki sähköisen viestinnän palveluista. Lain mukaan esimerkiksi automatisoitujen soittojärjestelmien, sähköpostiviestien ja tekstiviestien avulla toteutettu suoramarkkinointi on sallittua vain niille, jotka ovat siihen antaneet suostumuksensa. Luonnollisen henkilön on voitava myös helposti ja maksutta kieltää suoramarkkinointi. Lisäksi evästeiden tai muiden palvelun käyttöä kuvaavien tietojen tallentaminen käyttäjän päätelaitteelle ja näiden tietojen käyttö on sallittua palvelun tarjoajalle ainoastaan käyttäjän suostumuksesta. Palvelun tarjoajan täytyy myös antaa tähän liittyen käyttäjälle ymmärrettävät ja kattavat tiedot tallentamisen tai käytön tarkoituksesta.

Tietosuojaa ja yksityisyyttä sääntelee yleinen tietosuoja-asetus.  Lailla pyritään sääntelemään ja rajoittamaan yksityistä henkilöä koskevien tietojen keräämistä, rekisteröintiä, käyttöä ja luovuttamista. Rekisterinpitäjän tulee myös pitää huolta, ettei ulkopuolinen pääse käsiksi tietoihin. Tietosuoja-asetus edellyttää rekisterinpitäjää huolehtimaan, että rekisteröity voi saada tiedon rekisterinpitäjästä, henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta, siitä mihin tietoja luovutetaan sekä seikoista, jotka ovat tarpeen rekisteröidyn oikeuksien käyttämiseksi.

Internetissä toimittaessa käyttäjä jättää normaalisti jälkiä erinäisille sivustoille ja ryhmiin, joiden perusteella on mahdollista luoda käyttäjistä profiileja. Tällainen profiili voi sisältää tietoa muun muassa käyttäjän ostokäyttäytymisestä, kiinnostuksen kohteista sekä käyttäjän itse antamista seikoista. Oleellista on, pystytäänkö tietoja yhdistämään käyttäjään. Esimerkiksi lokitietojen käsittelyssä tulee noudattaa huolellisuusvelvollisuutta. Lokitietoja ei saa myöskään säilyttää yleisesti saatavilla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]