Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja kameravalvonnassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kameravalvontaa säädellään useilla eri laeilla, joissa on tarkkoja ohjeita ja määräyksiä siitä, kuinka kameravalvontaa tulee toteuttaa niin, että ihmisten yksityisyyden suojasta pidetään huolta ja varmistetaan se, että oikeudenloukkauksia ei pääse syntymään. Jos kameravalvonnan materiaalista voidaan tunnistaa eri henkilöitä, luetaan kameravalvonnalla hankitut tiedot henkilötiedoiksi. Henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä ja käsittelyä koskee myös omat lakinsa, joissa eritellään muun muassa se, kuka ja missä tilanteessa näitä tietoja saa käsitellä.

Kameravalvontaa ei siis voida harjoittaa aivan missä vain ja miten vain, ilman että siitä joutuisi ennemmin tai myöhemmin vastuuseen. Yleensä kameravalvonnalle täytyy aina olla asiallinen peruste, elin jokin syy miksi kameravalvonta on käytössä. Helpoiten tämä peruste täyttyy esimerkiksi liikekiinteistöissä, joiss kameravalvonnalla suojataan omaisuutta, henkilökuntaa ja asiakkaita. 

Rekisterinpitäjää eli kameravalvonnan harjoittajaa koskevat useat velvollisuudet, joista tärkeimpinä voidaan pitää esimerkiksi siitä huolehtimista, että rekisterin sisältämiin tietoihin ei pääse käsiksi ulkopuoliset, rekisterin tietoja ei luovuteta tarpeettomasti ulkopuolisille ja että rekisterin tarpeettomat tiedot hävitetään asianmukaisen ajan sisällä. 

Kameravalvonta on siis melko tarkoin säänneltyä. Henkilöllä, joka epäilee että hänestä säilytetään kuvatunlaisessa rekisterissä tietoa, on myös aina tarkastusoikeus, jonka voi esittää kirjallisesti tai käymällä henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona. Rekisterinpitäjä voi kieltäytyä antamasta näitä tietoja vain poikkeustapauksessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]