Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja ja videokuvaus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Nykyään yhä useammilla ihmisillä on koko ajan mukanaan väline, jolla on mahdollista videokuvata ympäristöään. Usein väline on kännykkä, mutta videokuvaaminen voi onnistua esimerkiksi myös tabletilla tai videokuvaamiseen soveltuvalla kameralla.

Videokuvaus julkisella paikalla on sallittua. Julkiseksi paikaksi määritetään laissa tie, jalkakäytävä, tori, puisto, uimaranta, urheilukenttä, vesialue, hautausmaa, muu yleisön käytettävissä oleva alue sekä yleisön käytettävissä oleva rakennus, joukkoliikenteen kulkuneuvo, muu vastaava paikka, virasto, toimisto, liikenneasema, kauppakeskus, liikehuoneisto ja ravintola.

Kiellettyä videokuvaaminen taas on lähtökohtaisesti sellaisissa paikoissa, jotka ovat kotirauhan piirissä. Tällaisia paikkoja ovat muun muassa koti tai rappukäytävä. Kotirauhan piirissä olevissa paikoissa saa videokuvata, mikäli esimerkiksi kodin omistaja antaa siihen luvan. Mikäli kotirauhan piirissä tapahtunut kuvaaminen on ollut luvatonta, siihen syyllistynyt henkilö voidaan tuomita salakatselusta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Hyvin selkeää on sääntely siitä, että julkisella paikalla kuvaaminen on sallittua. Kysymys toisen henkilön yksityisyyden suojasta voi kuitenkin tulla eteen silloin, kun julkisella paikalla kuvannut henkilö julkaisee kuvaamaansa materiaalia, sillä sillä voidaan mahdollisesti loukata kuvatun henkilön yksityisyyttä. Kyseessä voi olla rikos, sillä henkilö saattaa syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen tai kyseisen rikoksen törkeään muotoon. 

Oma sääntelynsä on olemassa niistä tilanteista, joissa työpaikalla on videovalvontaa ja työntekijät joutuvat samalla videovalvonnan kohteeksi.

.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa