Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja koti

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Suomen perustuslain mukaan jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu yksityiselämän suojaa koskevalla perustuslailla. 

Rikoslaissa säädetään yksityisyyden ja rauhan loukkaamisesta. Kotirauhan rikkominen tarkoittaa oikeudetonta tunkeutumista tai salaa menemistä toisen kotirauhan suojaamaan paikkaan, taikka kätkeytymistä tai jäämistä kotirauhan suojaamaan paikkaan. Kotirauhan rikkomisesta on mahdollista tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Yksityisyyden suojaa kodissa tai kotirauhan suojaamassa paikassa rikkoo salakuuntelu ja salakatselu. Salakuuntelu on rikoslain mukaan oikeudetonta teknisellä laitteella kuuntelua tai keskustelun, puheen tai muuta yksityiselämästä aiheutuvan äänen tallentamista. 

Salakatselu on oikeudettomasti teknisellä laitteella katselua tai kuvaamista kotirauhan suojaamassa paikassa taikka käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa oleskelevaa henkilöä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa