Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja ja raskaus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Jokaisella on oikeus yksityisyyden suojaan. Yksityiselämän suojaa ja muita yksityisyyden suojaa turvaavia perusoikeuksia, henkilötietoja käsiteltäessä, turvataan lailla. Lailla pyritään kehittämään ja edistämään hyvää tietojenkäsittelytapaa, kun kyseessä on yksityisyyden suojaan liittyvistä tiedoista.

Raskaus ja ylipäätään perhesuhteet kuuluvat yksityisyyden suojan ytimeen. Tämä tarkoittaa, että alueen tulee säilyä mahdollisimman koskemattomana eli yksityisenä. Kyseessä on terveydentilaan liittyvä tieto, joka on arkaluontoinen tieto. Arkaluontoisten tietojen käsittely on pääasiassa kiellettyä.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tasa-arvo laissa on suojattu raskaana olevien naisten syrjinnän kiellosta. Naista ei saa asettaa eri asemaan raskaudesta tai synnytyksestä johtuvasta syystä. Sama pätee myös esimerkiksi työhönottotilanteessa. Usein raskaudesta kysyminen saattaa, johtaa syrjintäolettamaan, jolloin raskaana oleva nainen jää valitsematta esimerkiksi johonkin tehtävään.

Raskaus ja perhesuhteet kuuluvat henkilön yksityisyyden suojan piiriin. Työhaastattelutilanteessa on tarkoituksena selvittää henkilön soveltuvuus haettuun työtehtävään ja siinä voidaan selvittää hakijan ammatilliset valmiudet kuten koulutus, työkokemus, kielitaito ja mahdolliset tietyt henkiset ominaisuudet. Tällöin työntekijän raskaudesta ja vanhemmuudesta kysyminen on pääsääntöisesti kiellettyä. Raskaudesta ja vanhemmuudesta voidaan kysyä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa ja tällöin sen on täytettävä tarpeellisuusvaatimus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa