Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja ja raskaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokaisella on oikeus yksityisyyden suojaan. Yksityiselämän suojaa ja muita yksityisyyden suojaa turvaavia perusoikeuksia, henkilötietoja käsiteltäessä, turvataan lailla. Lailla pyritään kehittämään ja edistämään hyvää tietojenkäsittelytapaa, kun kyseessä on yksityisyyden suojaan liittyvistä tiedoista.

Raskaus ja ylipäätään perhesuhteet kuuluvat yksityisyyden suojan ytimeen. Tämä tarkoittaa, että alueen tulee säilyä mahdollisimman koskemattomana eli yksityisenä. Kyseessä on terveydentilaan liittyvä tieto, joka on arkaluontoinen tieto. Arkaluontoisten tietojen käsittely on pääasiassa kiellettyä.

Tasa-arvo laissa on suojattu raskaana olevien naisten syrjinnän kiellosta. Naista ei saa asettaa eri asemaan raskaudesta tai synnytyksestä johtuvasta syystä. Sama pätee myös esimerkiksi työhönottotilanteessa. Usein raskaudesta kysyminen saattaa, johtaa syrjintäolettamaan, jolloin raskaana oleva nainen jää valitsematta esimerkiksi johonkin tehtävään.

Raskaus ja perhesuhteet kuuluvat henkilön yksityisyyden suojan piiriin. Työhaastattelutilanteessa on tarkoituksena selvittää henkilön soveltuvuus haettuun työtehtävään ja siinä voidaan selvittää hakijan ammatilliset valmiudet kuten koulutus, työkokemus, kielitaito ja mahdolliset tietyt henkiset ominaisuudet. Tällöin työntekijän raskaudesta ja vanhemmuudesta kysyminen on pääsääntöisesti kiellettyä. Raskaudesta ja vanhemmuudesta voidaan kysyä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa ja tällöin sen on täytettävä tarpeellisuusvaatimus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]