Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja perusoikeutena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisyyden suoja on turvattu perusoikeutena perustuslaissa jokaiselle Suomessa oleskelevalle henkilölle. Yksityisyyden suoja on erittäin keskeinen perusoikeus. Julkisen vallan tulee turvata tämä oikeus, jonka pohjimmaisena tarkoituksena on suojata henkilökohtaisia tietoja julkisuudelta. Kirjeenvaihdon, puheluiden ja muiden viestien salaisuus on turvattu. Yksilöön liittyvien henkilötietojen suojasta säädetään yleisessä tietosuoja-asetuksessa ja sitä tarkentavassa kansallisessa tietosuojalaissa. Yksityiselämän suoja kuvaa henkilön koko yksityistä piiriä johon kuuluu elinolot, henkilötiedot, koti, perhe-elämä sekä puhelut, kirjeet ja muut viestit.

Oikeus kotirauhaan ja oikeus viestin salaisuuteen evät kuitenkaan ole absoluuttisia, sillä niitä voidaan rajoittaa. Rajoittaminen voi kuitenkin tapahtua ainoastaan lailla säätämällä. Kotirauhan piiriin voidaan ulottaa toimenpiteitä ainoastaan lailla säädetyillä perusteilla ja jos se on ehdottoman tarpeen esimerkiksi rikosten selvittämiseksi. Lisäksi yksityisen henkilön saamaa viestin salaisuutta voidaan rajoittaa lailla säädetyllä perusteella, jos se on välttämätöntä oikeudenkäynnissä, rikosten tutkinnassa, vapaudenmenetyksen aikana tai turvallisuustarkastuksessa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]