Minilex - Lakipuhelin

Yksityisyyden suoja lapsi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen perustuslain mukaan jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu yksityiselämän suojaa koskevalla perustuslailla. Rikoslaissa säädetään yksityisyyden ja rauhan loukkaamisesta. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus yksityisyyden suojaan. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että lasta koskevia tietoja ei saa levittää ulkopuolisille ilman lapsen lupaa. 

Lapsella on oikeus yksityisyyden suojaan netissä ja verkossa. Vanhemmilla ei ole rajatonta vapautta julkaista lasten kuvia tai muita tietoja verkossa. 

Jokaisella on oikeus yksityisyyteen. Tällöin lapsen kuvaa ei saa julkaista ilman kuvassa esiintyvän lapsen lupaa. Myöskään muiden lasten kuvia, esimerkiksi luokkakuvia, ei saa jakaa ilman kaikkien kuvassa tunnistettavissa olevien henkilöiden lupaa.  

Ennen kuvan julkaisemista on hyvä kysyä lapselta lupa sen julkaisemiseen. Lapsen itsemääräämisoikeuden ja yksityisyyden johdosta, lapsesta ei tulisi julkaista kuvia, joissa voi olla arkaluontoista tietoa kuten tieto lapsen sairaudesta. Lisäksi muut henkilötiedot kuten lapsen päiväkoti tai kotiosoite kannattaa jättää kuvista pois. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]