Minilex - Lakipuhelin

Trafin toimialan käytännesäännöt

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Trafin, eli Liikenteen turvallisuusviraston tehtävänä on muun muassa liikennejärjestelmän toimivuudesta vastaaminen, erilaisten lupien myöntäminen, toimialan rekisteröintitehtävien hoitaminen ja muiden toimialaan liittyvien päätösten tekeminen. Trafi ylläpitää monia erilaisia rekistereitä, kuten ajoneuvo- ja venerekistereitä ja käsittelee muutenkin toiminnassaan paljon henkilötietoja, joiden käsittelyn on oltava asianmukaista.

Trafin toimiala on laaja ja usean sen toimialan piiriin kuuluvien liikennesektoreiden osalta on julkaistu omia käytännesääntöjä. Näissä säännöissä henkilötietojen asianmukaisen käsittelyn varmistamisella on korostunut rooli. Käytännesäännöt on laadittu esimerkiksi matkaketjujen osalta ja niiden yksi tavoite on, että liikennepalvelujen asiakas voisi hankkia eri toimijoiden palveluita yhdestä toimipaikasta. Käytännesääntöihin sisältyy ohjeistusta esimerkiksi sopimusvelvollisuuksista, henkilötietojen käsittelystä ja tavaramerkkien käytöstä.

Myös ajoneuvoliikennerekisteritietojen käytöstä kyselypalveluiden tuotantoon on laadittu omat käytännesääntönsä, jotka antavat ohjeistusta siitä, millä edellytyksillä lainsäädäntö sallii tietojen kyselyn. Käytännesäännöt ovat olemassa myös sen osalta, kuinka ajoneuvoliikennerekisteritietoja voi käyttää suoramarkkinointipalveluiden tuotantoon. Yleisesti kaikkien toimialojen, myös Trafin, alaisuudessa olevat käytännesäännöt on tarkistettava, jotta ne vastaavat uuden, vuonna 2018 voimaan tulevan tietosuoja-asetuksen vaatimuksia. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa