Minilex - Lakipuhelin

Kilpailu- ja kuluttajavirasto


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan kuuluva Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on toiminut vuodesta 2013 alkaen, jolloin Kilpailuvirasto ja Kuluttajavirasto yhdistettiin Kilpailu- ja kuluttajavirastoksi.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tehtävä on valvoa kilpailulain, EU:n kilpailusääntöjen sekä kuluttajansuojalainsäädännön noudattamista, antaa lausuntoja mahdollisesti kilpailu- tai kuluttajapoliittisia vaikutuksia omaavista lainsäädäntöhankkeista ja tehdä aloitteita kilpailun sekä kuluttajansuojan edistämiseksi. Tavoitteena virastolla on taata terveet ja toimivat markkinat ja varmistaa markkinatoimijoiden vastuullinen ja kuluttajien etu huomioonottava käytös.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto osallistuu myös kansainväliseen yhteistyöhön oman vastuualueensa tiimoilta ja pyrkii edistämään kuluttajavalistusta ja -kasvatusta. Lisäksi viraston tehtäväkenttään kuuluu aluehallintovirastojen, talous- ja velkaneuvonnan sekä maistraattien kulutusneuvonnan ohjaus ja koulutus, kuten myös muun muassa matkatoimistojen vakuuksien valvominen ja rekisterinpito Suomessa toimivista valmismatkaliikkeistä.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »