Minilex - Lakipuhelin

Vaaranvastuu ja sitä koskeva säännös

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaaranvastuuta koskevia säännöksiä löytyy niin kiinteistökauppaa, asuntokauppaa kuin irtaimen kauppaa koskevasta lainsäädännöstä. Sen vuoksi yksittäinen säännös pystytään määrittelemään vasta, kun asian luonne on selvillä. 

Irtainta omaisuutta koskevassa kaupassa vaaranvastuuta säännellään kauppalaissa. Mikäli kysymyksessä on elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välinen kauppa, oikea laki vaaranvastuun ratkaisemiseksi on kuluttajansuojalaki. Rakennusurakkaa ja taloelementtien kauppaa koskeva vaaranvastuu määrittyy näin ollen kuluttajansuojalain lain mukaisesti, mikäli urakan osapuolista toinen on elinkeinonharjoittaja ja toinen osapuoli, eli urakan tilaaja, kuluttaja.

Jos taas kysymyksessä on kiinteistökauppa, vaaranvastuu määräytyy maakaaren mukaan. Tämän lisäksi asuntokauppaa koskeva lainsäädäntö sisältää erilliset määritelmät vaaranvastuulle riippuen siitä, onko kysymys uuden vai käytetyn asunnon kaupasta.

Vaaranvastuuta koskevien säännösten laajuuden vuoksi kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin ja tarkastaa tilanne tapauskohtaisesti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa