Minilex - Lakipuhelin

Toimeksisaajan suorituksessa oleva virhe

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toimeksisaajan suorituksessa olevasta virheestä taloelementtien kaupassa ja rakennusurakassa on säädetty kuluttajansuojalaissa. Toimeksisaajan suorituksessa oleva virhe voi ilmetä useammassa eri tilanteessa.

Toimeksisaajan eli elinkeinonharjoittajan suorituksessa katsotaan olevan virhe silloin, kun suoritus ei vastaa sovittua sisällön, laadun tai muiden ominaisuuksien puolesta. Arvioitaessa toimeksisaajan suorituksen virhettä on kirjallisesti sovitun lisäksi otettava huomioon niin ikään suullisesti sovitut seikat. Toimeksisaajan suorituksessa voi olla virhe myös silloin, kun suorituksen ei katsota vastaavan säännösten ja määräysten asettamia tai hyvän rakentamistavan sisältämiä vaatimuksia, jotka ovat voimassa suorituksen luovuttamisajankohtana. Toimeksisaajan suorituksessa oleva virhe tulee kyseeseen myös suorituksen aiheuttaessa haittaa jonkin asukkaan terveydelle. On katsottu, että terveydelle haitallista voi olla esimerkiksi elementtien maaleista haihtuville kaasuille altistuminen. Jos elementtien asennusta tai urakkaa ei ole tehty ammattitaidolla ja huolellisesti toimien, kyseessä on toimeksisaajan suorituksessa oleva virhe. Toimeksisaajan suorituksessa on virhe myös tilanteessa, jossa elementtien pakkaaminen ja suojaaminen ei ole tapahtunut asianmukaisella tavalla niiden kuljettamista tai säilyttämistä varten, ja elementit ovat tämän vuoksi vahingoittuneet. Elementtejä pakattaessa tulisi ottaa huomioon esimerkiksi vuodenajasta ja elementtien kuljetusreitistä aiheutuvat vaatimukset. Toimeksisaajan suorituksessa on edellä mainittujen tilanteiden lisäksi virhe silloin, kun toimeksisaajan suorituksen ei voida katsoa vastaavan kuluttajan odotuksia.

Toimeksisaajan suorituksessa olevasta virheestä kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa