Minilex - Lakipuhelin

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Urakkasopimuksia koskien ei ole omaa erityistä lainsäädäntöä, minkä vuoksi on laadittu niin sanottuja yleisiä sopimusehtoja, joiden tarkoituksena on helpottaa urakkasopimuksista neuvottelua ja sopimista. Yleisesti käytetyt rakennusurakkaa koskevat yleiset sopimusehdot (YSE 1998) on tarkoitettu elinkeinonharjoittajien välisiin rakennusurakkaa koskeviin sopimuksiin. Niissä ei ole siis huomioitu kuluttajansuojalain säännöksiä. Yleiset sopimusehdot on laadittu siten, että ne edustavat yleisiä käytäntöjä ja ne sopivat noudatettavaksi useimpiin rakennusurakkasopimuksiin. Ehdot on laadittu yhdessä tilaaja- ja urakoitsijapuolen edustajien kesken.

On kuitenkin huomattava, että urakkasopimuksissa lähtökohtana on sopimusvapaus. Osapuolet voivat siis keskenään vapaasti sopia mitä ehtoja urakkaan sovelletaan. Ainoa rajoittava tekijä on pakottavan lainsäädännön pykälät, jotka on otettava huomioon. Niistä poikkeavat sopimusehdot ovat mitättömiä. Rakennusurakan yleiset sopimusehdot ovat kuitenkin laajasti käytettyjä vakioehtoja, sillä sopimusehtojen laatiminen jokaisen sopimuksen kohdalla erikseen on aikaa vievää ja kallista. Yleiset sopimusehdot eivät tule automaattisesti urakkasopimuksen osaksi, vaan niihin on nimenomaisesti sopimuksessa viitattava.

Mikäli kaipaat lisätietoa yleisistä sopimusehdoista ja urakkasopimuksista, voit ottaa yhteyttä lakimieheemme soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa