Minilex - Lakipuhelin

Taloelementit ja vaaranvastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Taloelementteihin liittyvästä vaaranvastuusta on säädetty kuluttajansuojalain 9 luvussa. Kuluttajansuojalain 9 luku käsittelee taloelementtien kauppaa ja rakennusurakoita.

Vaaranvastuu on toimeksisaajalla eli elinkeinonharjoittajalla tilaajasta riippumattomasta syystä aiheutuvan ja ennen elementtien luovutusta tapahtuvan elementtien tuhoutumisen, katoamisen tai vahingoittumisen varalta. Elementtien luovutuksen jälkeen vaaranvastuu siirtyy tilaajalle eli kuluttajalle. Jotta vaaranvastuu olisi tilaajalla, hänen täytyy saada ensin taloelementit hallintaansa.
Lisäksi vaaranvastuu on toimeksisaajalla hänen suorituksensa muutoin tuhotuessa, vahingoittuessa tai kadotessa tilaajasta riippumattoman syyn vuoksi ennen suorituksen luovutusta. On katsottu, että toimeksisaajalle kuuluisi vaaranvastuu esimerkiksi elementtien asennukseen liittyvän työn tuloksen vahingoittuessa ennen sen luovutuksen tapahtumista. Tällaisessa tilanteessa tilaajalla voitaisiin katsoa lain esitöiden mukaan olevan mahdollisuus vedota siihen, ettei toimeksisaajan suoritus ollutkaan sellainen, mitä oli sovittu. Tilaajan tulee maksaa elementtien hinta silloin, kun vaaranvastuu on siirtynyt hänelle ja elementtejä on joko tuhoutunut, kadonnut tai vahingoittunut toimeksisaajasta riippumattoman syyn vuoksi.

Taloelementtejä koskevasta vaaranvastuusta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa