Minilex - Lakipuhelin

Hinta-arvio ja hinnankorotusehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli erikseen ei ole sovittu suorituksen hinnasta tai muista liitännäispalveluista, tulee toimeksisaajan antaa niistä erillinen hinta-arvio. Toimeksisaaja voi pätevästi tehdä hinnan korotuksen suoritukseen liittyen, mikäli korotus johtuu esimerkiksi lain muutoksesta tai viranomaisen päätöksestä, jota ei ole voitu ennakoida, tai toimeksisaajan suoritus johtuu tilaajan puolella olevasta syystä ja tästä on aiheutunut lisäkustannuksia. Hinnan korotuksesta on ilmoitettava tilaajalle.

Jos elementtien asennusta tai toimeksisaajan suoritukseen liittyvää palvelusta ei ole sovittu tehtävän kiinteään hintaan, toimeksisaajan on ennen sopimuksen tekemistä annettava siitä tilaajalle hinta-arvio. Suorituksen hinta saa tällöin ylittää annetun hinta-arvion enintään 15 prosentilla.

Sopimusehto, jonka mukaan toimeksisaajalla on oikeus yksipuolisesti korottaa sovittua hintaa tai ylittää hinta-arviota enemmän kuin 15 prosentti, on pätevä vain, jos korotus johtuu sellaisesta lain muutoksesta tai viranomaisen päätöksestä, jota toimeksisaajan ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimusta tehtäessä. Samoin sellaisesta rakentamista, elementtien asennusta tai muuta toimeksisaajan suoritettavaa palvelusta kohdanneesta, toimeksisaajan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä johtuva korotus on sallittu, kun siitä on otettu ehto sopimukseen. Toimeksisaajan yksipuolisen hinnankorotuksen salliva sopimusehto on pätevä myös, jos toimeksisaajan suoritusta on lykätty tilaajasta johtuvasta syystä ja hinnankorotus johtuu toimeksisaajalle tämän vuoksi aiheutuvasta kustannusten noususta tai, jos korotus johtuu sellaisten tietojen paikkansapitämättömyydestä, jotka tilaaja on antanut tai joiden hankkiminen on ollut tilaajan vastuulla.

Hinnankorotuksesta ja sen perusteesta on ilmoitettava tilaajalle viipymättä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa