Minilex - Lakipuhelin

Rakennusurakka

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rakennusurakalla tarkoitetaan yleisesti urakoitsijan tekemää työtä ja toimenpiteitä, jotka hänen tulee urakkasopimuksen mukaisesti suorittaa tilaajalle. Urakoitsijan ja tilaaja solmivat normaalisti urakkasopimuksen, joka määrittää ensisijaisesti urakan laajuuden ja muut ehdot. Urakoitsija vastaa oman urakkansa sopimuksenmukaisuudesta ja siitä, että työt tehdään ammattitaitoisesti ja hyvää rakennustapaa noudattaen.  Tilaaja sen sijaan vastaa oman myötävaikutusvelvollisuutensa täyttämisestä sopimuksen mukaisesti.

Rakennusurakka ja sitä koskevat ehdot voidaan elinkeinonharjoittajien kesken sopia lähtökohtaisesti vapaasti. Osapuolet voivat kuitenkin nojautua myös esimerkiksi rakennusurakkaa koskeviin yleisiin sopimusehtoihin, joissa on määritelty tarkasti urakoitsijan vastuusta ja muutoin rakennusurakan toteuttamisesta. Urakoitsijalla tarkoitetaan tilaajaan sopimusosapuolta, jonka tarkoituksena on aikaansaada sopimuksen mukainen tulos aikaiseksi. Tilaaja on se sopimuksen osapuoli, joka on tilannut rakennusurakan itselleen.

Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisissä rakennusurakkaa koskevissa sopimuksissa huomiota tulee kiinnittää myös pakottaviin kuluttajansuojaa koskeviin lain säännöksiin. Rakennusurakkaa koskevissa asioissa kannattaa ottaa vielä yhteyttä Minilexin lakimiehiin, jotta asia voidaan arvioida tapauskohtaisesti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa