Minilex - Lakipuhelin

Tavaran luovutus ja vaaranvastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Taloelementit katsotaan luovutetuiksi, kun tilaaja on saanut ne hallintaansa. Jos sopimukseen sisältyy elementtien asennustyö, katsotaan luovutus tapahtuneeksi vasta kun asennus on suoritettu. Urakka katsotaan luovutetuksi, kun se on suoritettu loppuun ja mahdollisesti sovittu vastaanottokatselmus on toimitettu.

Jollei ole sovittu, että elementit tai urakka on luovutettava määrättynä ajankohtana, luovutuksen tulee tapahtua kohtuullisessa ajassa sopimuksenteosta. Toimeksisaajan on kohtuullisessa ajassa etukäteen ilmoitettava tilaajalle valitsemansa ajankohta, jos hänellä on oikeus määrätä elementtien luovutuksen tai muun suorituksensa täsmällinen ajankohta.

Vaaranvastuu siirtyy toimeksisaajalta tilaajalle, kun tilaaja saa elementit hallintaansa. Toimeksisaajan työsuoritusten osalta vaaranvastuu siirtyy myös luovutusajankohtana. Luovutuksen viivästyessä tilaajan puolella olevasta syystä, vaaranvastuu on toimeksisaajalla, kunnes hän on tehnyt sen, mitä luovutus häneltä edellyttää.

Jos elementtejä tuhoutuu, katoaa tai vahingoittuu toimeksisaajasta riippumattomasta syystä vaaranvastuun ollessa tilaajalla, hänen on tästä huolimatta maksettava hinta. Sama koskee toimeksisaajan muun suorituksen vahingoittumista vaaranvastuun siirryttyä tilaajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa