Minilex - Lakipuhelin

Tilaajan oikeus pidättyä maksamasta taloelementtejä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilaajalla eli kuluttajalla voi olla joissakin tilanteissa oikeus pidättyä taloelementtien maksamisesta. Tilaajalla voi olla oikeus pidättyä elementtien maksamisesta ensinnäkin silloin, kun kyse on toimeksisaajan eli elinkeinonharjoittajan viivästyksestä, ja elementtejä ei ole tämän vuoksi luovutettu tilaajalle. Toiseksi hinnan maksamisesta pidättyminen voi tulla kyseeseen virheen vuoksi.

Tilaajalla on oikeus olla maksamatta elementtejä niiden luovutuksen tapahtumiseen saakka, jos elementtejä ei ole toimeksisaajan viivästyksestä johtuen luovutettu tilaajalle elementtien hinnan tai osan hinnasta erääntyessä maksettavaksi. Luovutuksen viivästyessä vain osittain tilaajalla ei ole mahdollisuutta pidättyä maksusta siltä osin kuin se ilmeisesti ylittää vaatimukset, joihin tilaajalla on viivästyksen perusteella oikeus. Tilaaja saa pidättyä myös elementtien luovutuksen jälkeen maksamasta viivästykseen perustuvan korvausvaatimuksen vakuudeksi tarpeen olevaa osaa hinnasta. Edellä mainittujen tilanteiden lisäksi tilaajan oikeus pidättyä elementtien maksamisesta voi olla mahdollista silloin, kun kyse on ennakoidusta viivästyksestä. Tällöin kyseessä on tilanne, jossa elementtien hinta tai osa hinnasta on erääntymässä maksettavaksi ennen elementtien luovuttamista ja on syytä olettaa, että niiden luovutus viivästyy olennaisesti. Toimeksisaajan tulee tällaisessa tilanteessa tehdä todennäköiseksi se, että sopimuksen täyttäminen ajoissa onnistuu häneltä. Siihen saakka tilaaja voi pidättyä maksamasta elementtejä.

Taloelementtien maksamisesta pidättyminen voi tulla kyseeseen myös virheen perusteella. Tilaaja saa tällöin pidättyä maksamasta elementtien hintaa virheen vuoksi.

Tilaajalla voi olla siis oikeus pidättyä elementtien maksamisesta toimeksisaajan viivästyksen seurauksena tai virheen perusteella. Tilaajalle kuuluvasta oikeudesta pidättyä maksamasta elementtejä toimeksisaajan viivästyksen tai virheen perusteella kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa