Minilex - Lakipuhelin

Taloelementit - toimeksisaaja viivästyy

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toimeksisaaja eli elinkeinonharjoittaja voi viivästyä taloelementtien luovutuksessa. Tilaajalla eli kuluttajalla voi olla toimeksisaajan viivästyessä oikeus pidättyä taloelementtien maksamisesta niiden luovutuksen tapahtumiseen saakka. Tilaajalla voi olla oikeus saada myös vahingonkorvausta toimeksisaajan viivästyksen vuoksi aiheutuneesta vahingosta.

Tilaaja saa pidättyä maksusta elementtien luovutuksen tapahtumiseen mennessä, jos elementtejä ei ole luovutettu toimeksisaajan viivästyksestä johtuen hinnan tai osan hinnasta erääntyessä sopimuksen mukaan maksettavaksi. Silloin, kun elementtien luovutus on viivästynyt vain osittain, tilaaja ei lain mukaan saa pidättyä elementtien maksusta siltä osin kuin se ilmeisesti ylittää vaatimukset, joihin hänellä on oikeus viivästyksen vuoksi. Tilaaja saa pidättyä myös elementtien luovutuksen jälkeen maksamasta viivästykseen perustuvan korvausvaatimuksen vakuudeksi tarvittavaa osaa hinnasta. Lisäksi tilaajalla on oikeus pidättyä maksamasta elementtejä, kun kyseessä on ennakoitu viivästys. Tällaisessa tilanteessa elementtien hinta tai osa hinnasta on erääntymässä maksettavaksi ennen elementtien luovutusta, mutta voidaan perustellusti odottaa elementtien viivästyvän olennaisesti. Tilaaja voi pidättäytyä elementtien maksamisesta siihen saakka, kunnes toimeksisaaja tekee tilaajalle todennäköiseksi, että hän pystyy täyttämään sopimuksen ajoissa.

Tilaajalla on oikeus saada vahingonkorvausta toimeksisaajan viivästyksen vuoksi. Toimeksisaajan voi olla kuitenkin mahdollista vapautua korvausvelvollisuudesta tilanteessa, jossa viivästys on johtunut hänen vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella olevasta esteestä, eikä toimeksisaajan voida edellyttää kohtuudella ottaneen tällaista estettä huomioon sopimusta tehtäessä tai muutoinkaan pystyvän kohtuudella välttämään tai voittamaan esteen seurauksia.

Taloelementtien kaupasta ja toimeksisaajan viivästyksestä kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa