Minilex - Lakipuhelin

Taloelementit ja vakiokorvaus viivästyksestä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Viivästyksen vuoksi tilaajalle maksettavasta vakiokorvauksesta on säädetty kuluttajansuojalaissa. Tilaaja on oikeutettu saamaan vakiokorvausta elementtien luovutuksen viivästyessä.

Vakiokorvausta maksetaan tilaajalle lain mukaan ensimmäisen viivästyskuukauden kultakin alkaneelta viivästysviikolta 0,5 prosenttia vastaavasta osasta hintaa. Ensimmäisen viivästyskuukauden jälkeen vakiokorvauksen määrä on 1 prosentti vastaavasta osasta hintaa kultakin alkaneelta viivästysviikolta.

Tilanteessa, jossa muiden elementtien asennus viivästyy tiettyjen elementtien luovutuksen viivästymisen vuoksi, vakiokorvauksen määrä lasketaan lain mukaan sellaisesta osasta hintaa, johon lukeutuu myös ne elementit, joiden asentaminen on viivästynyt. Jos toimeksisaajalla on velvollisuus huolehtia elementtien asennuksesta, myös se otetaan huomioon vakiokorvauksen määrää laskettaessa. Tilaajalla ei ole aina oikeutta viivästyksen perusteella maksettavaan vakiokorvaukseen. Toimeksisaajan ei tarvitse maksaa tilaajalle vakiokorvausta silloin, kun viivästys on aiheutunut ylivoimaisesta esteestä.

Tilaajalle viivästyksen perusteella maksettavasta vakiokorvauksesta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa