Minilex - Lakipuhelin

Rakennusurakan määritelmä


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Rakennusurakassa urakoitsija sitoutuu suorittamaan rakennustyön vastiketta vastaan tilaajalle. Rakennusurakan sisältönä voi olla myös korjausrakentaminen tai siihen voi liittyä taloudelliselta merkitykseltään huomattava osaurakka tai taloudellisesti huomattava asuinhuoneiston peruskorjaus.

Rakennusurakan sopimusehtojen määräytymiseen vaikuttaa urakkasopimuksen osapuolten asema. Jos molemmat osapuolet ovat elinkeinonharjoittajia, heillä on lähtökohtaisesti sopimusvapaus urakkasopimukseen sovellettavista ehdoista. Elinkeinonharjoittajien välisiä urakkasopimuksia ei koske omaa erityistä lainsäädäntöä, mutta rakennusurakkaa koskevat yleiset sopimusehdot (YSE 1998) ovat laajalti käytössä. Osapuolet voivat kuitenkin pakottavan lainsäädännön asettamissa rajoissa laatia myös täysin omat urakkasopimusehdot. Sopimusehtojen laatiminen erikseen on kuitenkin usein työlästä, joten elinkeinonharjoittajat soveltavat yleisesti YSE 1998-ehtoja välisissään urakkasopimuksissa.

Jos rakennusurakan tilaajana on kuluttaja, urakkasopimuksen ehdot on laadittava kuluttajansuojalain rakennusurakkaa koskevien pakottavien säännösten asettamissa rajoissa. Säännöksistä kuluttajan asemassa olevan tilaajan vahingoksi poikkeavat ehdot ovat mitättömiä.

Rakennusurakkaa koskevissa kysymyksissä kannattaa kääntyä Minilexin lakimiesten puoleen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa