Minilex - Lakipuhelin

Mitä taloelementti tarkoittaa?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Taloelementin määritelmästä on säädetty kuluttajansuojalain 9 luvussa. Taloelementeillä tarkoitetaan lain mukaan asennusvalmiita rakennusosia, jotka ovat mitoitettu rakennusta tai rakennuksen yhteydessä olevaa kiinteää rakennelmaa varten.

Asennusvalmiina rakennusosana on pidetty sellaisia rakennusosia, joiden valmistaminen ja mitoittaminen mahdollistaa asennusvalmiin rakennusosan liittämisen muihinkin elementteihin sekä sen asentamisen sille kuuluvaan paikkaan. Taloelementtejä koskevat säännökset soveltuvat niin sarjatuotantona valmistettuihin elementteihin kuin tilauksen perusteellakin valmistettuihin taloelementteihin, jotka ovat sarjatuotantona valmistettuja elementtejä yksilöllisempiä ja tiettyä rakennusta varten valmistettuja. Sillä, mistä materiaalista elementit ovat valmistettu tai minkä muotoisia ne ovat, ei ole katsottu olevan merkitystä elementtejä koskevien säännösten soveltamisessa. Lain esitöissä onkin katsottu elementtejä koskevien säännösten soveltuvan niin betoni- kuin puutaloelementtienkin toimituksiin.

Taloelementit ovat siis rakennusta tai rakennuksen yhteydessä olevaa kiinteää rakennelmaa varten mitoitettuja asennusvalmiita rakennusosia. Mikäli haluat tietää lisää taloelementeistä, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa