Hei, voiko lomautus kestää useamman vuoden, itse 5-6 vuotta ollut lomautettuna toistaiseksi, jonka aikana ollut myös äitiysloma ja toinen osa-aikainen työ. Voiko lomautus silti olla voimassa edelleen lain mukaan ?

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vaikka työntekijä voidaan lomauttaa toistaiseksi, lomautuksen olisi oltava kuitenkin aina väliaikainen ratkaisu. Jos työ vähentyy pysyvästi, oikea menettely vähentää henkilöstä on irtisanominen. Jos lomauttamisen syyksi ilmoitetaan työn tarjoamisedellytysten tilapäinen vähentäminen, lomauttaminen ei saa kestää 90 päivää pidempää aikaa.

Lomauttaminen 90 päivää pidemmäksi ajaksi eli toistaiseksi on mahdollinen, jos työnantajalla olisi peruste irtisanoa työntekijä taloudellisilla tai tuotannollisilla perusteilla eli silloin, kun tarjolla oleva työ on taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi eikä työntekijää voida kouluttaa tai sijoittaa toisiin tehtäviin.

Työntekijä saa lomautuksen aikana irtisanoa työsopimuksensa sen kestosta riippumatta ilman irtisanomisaikaa. Jos lomauttaminen on kestänyt yli 200 päivää, kuten tapauksessa, työntekijällä on oikeus irtisanoa työsopimus päättymään ilman irtisanomisaikaa, minkä lisäksi hänellä on oikeus irtisanomisajan palkkaan. Tällöin työnantaja saa kuitenkin vähentää irtisanomisajan palkasta 14 päivän palkan, jos työntekijä on lomautettu käyttäen tavallista yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]