Työntekijä tekee työnantajan kanssa sovittua työtä kotonaan ilman työnantajan valvontaa. Työntekijä päättää itse työsuorituksensa ajankohdan, mutta töillä on määräajat, joita noudatettava. Yhden työtehtävän suorittaminen vie n. 2-5h, työskentelyn voi jakaa yhdelle tai useammalle päivälle. Työ on osa-aikainen, n.15 h/vk. Työntekijä voi valita omat työskentelypäivänsä ja työtuntimääränsä, esim. työskennellen 2-5(7) päivänä viikossa 0-8h kerrallaan. Työntekijän ei ilmoita työskentelypäiviänsä etukäteen, mutta hän raportoi työpäivät ja -tunnit jälkikäteen.

Onko/milloin työntekijällä on oikeus sairausajan palkkaan tällaisessa toimintamallissa? Miten määritetään, oliko työntekijällä sairastuessaan tarkoitus työskennellä eli olisiko kyseinen työkyvyttömyyspäivä ollut työntekijän työpäivä?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos viestistäsi!

Etätyöstä ei ole erillisiä säännöksiä laissa, siihen sovelletaan siten mitä työsuhteeseen sovellettavassa laissa säädetään.

Työsopimuslain mukaan työntekijän, joka on estynyt tekemästä työtä sairauden vuoksi, on oikeus saada sairausajan palkka. Etätyön tekemisellä ei lähtökohtaisesti ole vaikutusta sairausajan palkkaukseen. Voidaan käytännössä olettaa, että työntekijällä on oikeus suunnitella työpäivänsä viikkoja eteenpäin etätyössä. On kuitenkin syytä huomioida, että sairaslomalla ollessa syyn tulee olla sellainen, että se estää etätyön tekemisen. Esimerkiksi jalan murtuminen ei estä istumatyönä tehtävää etätyötä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]