Minulla on määräaikainen sopimus joka loppuu 31.3.2017. johtajani ilmoitti että minun tulee pitää kertyneet lomani (21pv) ennen kuin työsuhde päättyy. Vetosin lomalakiin, että kesälomapäiviä ei voi pitää lomakauden ulkopuolella, johon sain vastaukseksi että ei koske tämmöistä tapausta jolloin työsuhde loppuu ennen lomakautta. Onko johtajani oikeassa, vai yrittääkö hän päästä mahdollisimman halvalla minusta eroon?

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Työnantaja päättää viime kädessä vuosiloman ajankohdan, mutta työntekijälle täytyy antaa edeltävästi mahdollisuus kertoa toiveensa. Toiveet on pyrittävä huomioimaan, mutta ne eivät sido työnantajaa. Työnantaja saa siis määrätä vuosiloman alkamisajankohdaksi muun kuin kesälomakauden silloin, kun määräaikainen työsuhde päättyy ennen lomakautta. Toisaalta vuosilomien sijoittelussa on noudatettava tasapuolisuutta.

Vuosiloman ajankohta on ilmoitettava pääsäännön mukaan viimeistään kuukausi ennen vuosiloman alkua. Tällainen ilmoitus sitoo työnantajaa.

Jos vuosilomapäiviä jää pitämättä, työnantaja joutuu maksamaan työsuhteen päättyessä pitämättömistä lomapäivistä niin sanotun vuosilomakorvauksen.

Jos kaipaat lisää tietoa jostakin aiheeseen liittyvästä, suosittelen ottamaan yhteyttä lakipuhelimeemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]