Hei jos työantaja ei päästä töihin vaikka lääkäri sanoo että voi tulla niin sehän on laiton työsulku. Ja tätä on jatkunut yli vuoden ja työantaja vain käskee hakemaan sairaslomaa. Nyt liitto ottanut asian hoidettavaksi ja töihin palaamista ootellaan. Mutta tässä vuoden aikana olen ollut sairapäivä rahalla ja ansiomenetykset on ollu isot. Ja melkein mennyt luottotiedot ja yms. Saako tältä ajalta heka firmalta korvauksia tai vastaavaa??

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Laillinen työsulku on toimenpide, jolla sopimuksettomassa tilassa liittoja painostetaan solmimaan uusi työehtosopimus. Työsulku on siis työnantajan työtaistelukeino. Kysymyksestäsi päätellen työnteon estäminen koskee pelkästään sinua, eikä suurempaa työntekijäjoukkoa ja perusteena työnteon estämiselle on ilmeisesti terveydentilasi. Ilmeisesti lääkäri on kuitenkin todennut sinun olevan sen verran työkyvytön että joudut olemaan sairauspäivärahan piirissä.

Siinä tapauksessa, jos lääkärikään ei voi todeta sinun olevan työkyvytön sairauden tai vamman perusteella, on työnantajan velvollisuus ottaa sinut töihin. Lähtökohtaisesti työnantajalla ei ole oikeutta irtisanoa sinua sairauden tai vamman perusteella. Irtisanomiselle sairauden perusteella on tiukat edellytykset.

Työnantajalla on vahingonkorvausvelvollisuus, mikäli hän on rikkonut lakia tai työsuhteen ehtoja. Mikäli kyseessä on työnantaja on pakottanut sinut hakemaan aiheetta sairaslomaa, suosittelen keskustelemaan asiasta tarkemmin lakimiehen kanssa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]