työehtosopimuksissa lukee että palvelusvuosilisä maksetaan erillisenä lisänä..esim.5-9v 0.48e ja 10-14v 0.53e. tunnilta. mikä on oikea maksutapa....työnntaja maksaa vain voimassaolevan palvelusvuosilisän 0.53e.. eikö palvelusvuosilisä ole ansaittua lisää mitä ei voi ottaa pois. minun logiikan mukaan oikea palvelusvuosilisä olisi 0.48+0.53e 10v työpanoksesta..

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Palvelusvuosilisän maksamisessa tulee noudattaa työehtosopimuksen määräyksiä. Arvioitaessa sitä, miten palvelusvuosilisä tulee laskea, on siten tukeuduttava ensisijaisesti työehtosopimuksen määräyksiin. Tämän takia on vaikea ottaa kantaa siihen, miten kyseinen lisä lasketaan, kun ei ole tietoa sovellettavasta työehtosopimuksesta.
Kuitenkin yleisesti ottaen lisät lasketaan siten, että ne ovat tavallaan toisensa poissulkevia. Näin ollen, vaikka työntekijä täyttäisi useamman palvelusvuosilisäkategorian edellytykset, maksetaan hänelle vain se lisä, joka on suurin. Lisät eivät näin ollen kertaannu, vaan tässä tapauksessa maksettavaksi tulisi vain korkeampi lisä, eli 0,53 euroa tunnilta. Kannattaa tutustua alallasi sovellettavaan työehtosopimukseen, jos siinä on sovittu poikkeavasta laskentatavasta. Oletuksena kuitenkin on, että lisät lasketaan edellä kuvatulla tavalla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]