Minilex - Lakipuhelin

Yrityksen velan vanhentuminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Velan vanhentumisaika alkaa kulua eräpäivästä, jos se on velallista sitovasta ennalta määrätty. Jos eräpäivästä ei ole sovittu, vanhentumisaika alkaa kulua, kun myyjä on luovuttanut kaupan kohteen ostajalle tai kun velkojana toimiva sopijapuoli on täyttänyt oman suoritusvelvollisuutensa.

Velkoja voi katkaista velan vanhentumisen, jos velkoja vaatii velalliselta suoritusta tai muulla tavoin muistuttaa velallista velasta. Katkaisutoimenpiteillä velka voi olla kuitenkin voimassa maksimissaan 20 vuotta tilanteissa, joissa velkojana on jokin muu kuin luonnollinen velkoja. Tällainen voisi olla esimerkiksi yritys tai yhteisö. 20 vuoden määräaikaa ei näin ollen voida katkaista edes katkaisutoimenpiteillä.  Velan vanheneminen katkeaa luonnollisesti myös, kun velallinen suorittaa velan.  

Velan yleinen vanhentumisaika on kolme vuotta. Osapuolilla ei ole mahdollisuutta sopia velan vanhentumisajasta toisin. Jos velkoja, esim. toinen yritys, on joutunut hakemaan tuomioistuimelta ulosottoperusteen velallista kohtaan, on velka voimassa viisi vuotta ulosottoperusteen antamisesta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vanhentumisaika voi olla 10 vuotta tilanteissa, jossa yritysten välillä on sattunut sopimuksen ulkopuolinen vahinko. Esimerkkinä sopimuksen ulkopuolisesta vahingosta on tilanne, jossa toisen yrityksen työntekijä vahingoitta toisen yrityksen työntekijän omaisuutta, esimerkiksi autoa. Vanhentumisaika alkaa vahingon havaitsemisesta.

Lisätietoa velan vanhentumisesta antaa asiantunteva lakimiestiimimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa