Minilex - Lakipuhelin

Velkojen lopullinen vanheneminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Ennen vuotta 2015 velkoja pystyi perimään velkaa määräämättömän ajan, kunhan hän vain katkaisi velan vanhentumisen kolmen vuoden välein. Nykyäänkin vanhentumisaika voidaan katkaista, mutta lakimuutoksen myötä kaikki yksityishenkilöiden rahavelat vanhenevat joskus lopullisesti eikä velkoja pysty enää perimään velkaa loputtomiin. Velvoitteen olemassaolo lakkaa, kun velka vanhenee. Tämä lopullinen vanhentumisaika on 15-25 vuotta riippuen sekä velallisen että velkojan henkilöistä.

Kun velallisena on luonnollinen henkilö eli yksityishenkilö, ja velkojana oikeushenkilö, eli esimerkiksi yritys tai yhteisö, sopimukseen perustuva rahavelka vanhentuu lopullisesti 20 vuoden päästä siitä, kun velka on erääntynyt. Velkoja voi siis kahdenkymmenen vuoden ajan muistuttaa velallista velasta ja näin katkaista yleistä, kolmen vuoden mittaista vanhentumisaikaa. Kun 20 vuotta on kulunut eräpäivästä, ei velkoja voi enää periä velkaa, koska se on lakannut olemasta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos sekä velkojana että velallisena on luonnollinen henkilö, vanhentumisaika on 25 vuotta. Sellainen yksityishenkilölle asetettu velka, jolle on haettu tuomioistuimesta ulosottoperuste (esim. käräjäoikeuden tuomio tai yksipuolinen tuomio), vanhenee jo 15 vuodessa. Velka vanhentuu kuitenkin 20 vuodessa, jos myös ulosottoperusteen hakenut velkoja on yksityishenkilö tai jos korvaussaatava perustuu rikokseen, josta velallinen on tuomittu vankeuteen tai yhdyskuntapalveluun. Määräaikaa aletaan laskea siitä, kun ulosottoperuste on annettu.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa