Minilex - Lakipuhelin

Mikä on vangitsemisen uudelleen käsittely?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vangitulla on oikeus vaatia vangitsemisen uudelleen käsittelyä aina tuomion antamiseen asti. Tuomioistuimen on otettava vangitsemisasia uudellen käsiteltäväksi viimeistään neljän vuorokauden kuluttua pyynnön esittämisestä. Tuomioistuimen ei kuitenkaan tarvitse käsitellä vangitsemisasiaa uudelleen jos edellisestä käsittelystä on kulunut alle kaksi viikkoa, ellei siihen ole aihetta uuden asian johdosta. Esimerkiksi rikostutkinnassa ilmennyt uusi todiste. Pidättämiseen oikeutetun virkamiehen on kerrottava välittömästi vangitulle ja tuomioistuimelle sellaisesta uudesta asiasta joka voi vaikuttaa vangitsemisasian uudelleenkäsittelyyn.

Vangitsemisasian uudelleen käsittelyssä tuomioistuin harkitsee onko vangitsemisen edellytykset olemassa ja onko tullut jotain uutta vangitsemiseen vaikuttavaa tietoa. Mikäli tuomioistuin toteaa, ettei vangitsemisen edellytyksiä ole, on vangittu päästettävä heti vapaaksi. Mikäli syytettä ei ole nostettu määräajassa tai syytteen nostamisen määräaikaan ei ole vaadittu pidennystä on vangittu päästettävä vapaaksi määräajan umpeuduttua. Mikäli haluat lisätietoja vangitsemisen uudelleen käsittelystä, suosittelen soittamaan lakipuhelimeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]