Hei!
Olen hoitovapaalla työstäni,ja ilmoittanut työnantajalle sähköpostiosoitteeni työsuhdetta/asioimista varten.
Olen muuttanut hoitovapaan aikana,laittanut osoitteen salaiseksi mutta työnantaja on sen jostain saanut tietoonsa ja laittoi minulle postia sitä kautta.
Onko minulla ollut velvollisuus laittaa hänelle uusi osoite,ja rikkoiko hän yksityisyyden suojaa kaivamalla salaisen osoitteeni jostain?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Kysymykseen soveltuu laki yksityisyyden suojasta työelämässä. Sen mukaan työnantajan on kerättävä työntekijää koskevat henkilötiedot ensisijaisesti työntekijältä itseltään. Jos työnantaja kerää henkilötietoja muualta kuin työntekijältä itseltään, työntekijältä on hankittava suostumus tietojen keräämiseen.
Henkilötiedon määritelmä taas löytyy henkilötietolaista. Sen mukaan henkilötiedolla tarkoitetaan kaikenlaisia luonnollista henkilöä taikka hänen ominaisuuksiaan tai elinolosuhteitaan kuvaavia merkintöjä, jotka voidaan tunnistaa häntä tai hänen perhettään tai hänen kanssaan yhteisessä taloudessa eläviä koskeviksi. Sähköposti voidaan yhdistää henkilöön, joten se määritellään henkilötiedoksi.
Lain mukaan työnantajan olisi siis tullut kysyä sähköpostiosoitetta ensisijaisesti sinulta itseltäsi. Sähköpostiosoitteen hankkimiseen muualta hän olisi tarvinnut sinun suostumuksesi.
Jos epäilet, että yksityisyyden suojaasi on loukattu, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]