Minilex - Lakipuhelin

Raiskauksen yrityksen rangaistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yritys on aina epäonnistunut teko jostain syystä. Raiskauksen yritys rangaistaan lievemmin, kuin tehty teko. Lievempi rangaistus tarkoittaa käytännössä sitä, että kun raiskauksesta voidaan tavallisesti tuomita yhdestä kuuteen vuoteen vankeutta, voidaan yrityksestä tuomita yhdestä neljään ja puoleen vuoteen vankeutta. Mikäli raiskauksen yritys on ollut kokonaisuudessaan vakavuudeltaan vähäinen, voidaan siitä tuomita neljästä kuukaudesta kolmeen vuoteen vankeutta. Vähäisyys arvioidaan teon kokonaisuusarvioinnin mukaan. Lievänä voidaan pitää sellaista uhkausta, jonka sisältö ei ole kovinkaan haitallinen, mutta jota yritetään käyttää pakotteena sukupuoliyhteyteen ryhtymisessä. Mikäli raiskauksen yritykseen on käytetty väkivaltaa, ei sitä koskaan pidetä vakavuudeltaan vähäisenä.

 

Rangaistuksen määrääminen
Korkeintaan kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan tuomita ehdollisena. Ehdollisuus tarkoittaa sitä, että rangaistuksen täytäntöönpanoa lykätään koeajaksi, mikä voi kestää yhdestä kolmeen vuotta. Jos tuomittu ei tee rikoksia koeajalla, rangaistus raukeaa. Yli kahden vuoden tuomioissa voidaan tuomita ainoana rangaistuksena ehdotonta vankeutta. Tuomari voi myös määrätä alle 2 vuoden tuomionkin ehdottomana. Tämä riippuu teon olosuhteista ja kokonaisarvioinnista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]