- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Suomessa ei ole käytössä erillistä seksuaalirikosrekisteriä. Tuomioistuinten ratkaisut merkitään rikosrekisteriin pääasiassa vapausrangaistusten osalta, kuten vankeusrangaistukset, yhdyskuntapalvelut, valvontarangaistukset ja niiden oheissakot, mikäli sakkoa määrätään maksettavaksi vankeusrangaistuksen kanssa. Sakoista on erillinen sakkorekisterinsä.
Rikosrekisteri ei ole julkinen, joten sieltä ei voi tarkistaa henkilön rikollista taustaa omatoimisesti. Rikosrekisteristä poistetaan merkintöjä 5, 10, tai 20 vuoden kuluttua tuomion antamispäivästä, riippuen rangaistuksen ankaruudesta. Ankarimmista rikoksista poistetaan merkintä viimeistään henkilön kuoltua tai täytettyä 90 vuotta.
Laissa asiakirjajulkisuudesta on kuitenkin määritelty, että henkilöllä on mahdollisuus nähdä itseään koskeva viranomaisen hallussa oleva tieto tietyin edellytyksin. Tällöin on mahdollista saada itseään koskeva rekisterimerkintä tietoonsa, mutta kaikki eivät voi sitä rekisterimerkinnän kohteen suostumuksetta nähdä. Työpaikoissa saatetaan joskus pyytää hakijaa antamaan suostumuksensa hänen rikosrekisterinsä katsomiseksi, tai toimittamaan rikosrekisteriote hakemuksen kanssa. Tällaisia työpaikkoja ovat työt, joissa vaaditaan työntekijältä erityistä luottamusta tai työskennellään toimessa, joka edellyttää tekijältä nuhteetonta käytöstä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.