Minilex - Lakipuhelin

Rikosilmoitus seksuaalirikoksesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuten muustakin rikoksesta, seksuaalirikoksesta tulee aina tehdä rikosilmoitus poliisille. Seksuaalirikoksiksi luetaan kaikki rikokset, jotka loukkaavat toisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta, ja joille on yhteistä niiden seksuaalinen luonne.

Rikosilmoitus on tehtävä mahdollisimman pian, jotta poliisilla on paremmat mahdollisuudet selvittää rikos. Rikosilmoituksen voi tehdä itse vahinkoa kärsinyt rikoksen uhri, tai toinen ihminen uhrin puolesta. Jos rikoksella on todistajia, heidän henkilökohtaiset yhteystietonsa on hyvä säilyttää. Ilmoituksen voi tehdä joko saapuvalle poliisipartiolle, menemällä mille tahansa poliisilaitokselle, puhelimessa, tai netin tai faksin välityksellä.

Jos rikoksesta on aiheutunut vammoja, on hakeuduttava lääkärin vastaanotolle. Lääkärintodistusta voidaan vaatia tuomioistuimessa, sovittelussa, sekä haettaessa korvauksia. Erityisesti seksuaalirikoksissa, joissa on kyse seksuaalisesta väkivallasta, tulee välttää peseytymistä ja vaatteiden vaihtoa ennen lääkäriin menoa. Rikosilmoitusta tehdessä poliisi kirjaa tapahtumien kulun sekä asianosaisten henkilöiden ja mahdollisten todistajien tiedot.

Rikosilmoituksen seuraava vaihe on mahdollinen syyte rikoksen tekijää vastaan. Osa seksuaalirikoksista on niin sanottuja asianomistajarikoksia, jolloin syyte voidaan nostaa ainoastaan rikoksen uhrin pyynnöstä. Esimerkiksi pakottaminen seksuaaliseen tekoon ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen ovat asianomistajarikoksia. Näissä tapauksissa uhri voi myös rikosilmoituksen ja syyttämispyynnön tekemisen jälkeen perua syytteen.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä rikosilmoituksen tekemisestä tai sen etenemisestä, ota yhteys lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]