Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkojen järjestäjät

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Valmismatkoja järjestävät käytännössä matkatoimistot. Valmismatkalla tarkoitetaan pakettina ostettua matkailupalvelujen yhdistelmää. Valmismatkalakia sovelletaan valmismatkoja koskeviin sopimuksiin.

Jos yritys esimerkiksi tarjoaa yhden satunnaisen matkan, joka on lain tarkoittama matkailupalvelusten yhdistelmä, ei kyse silti välttämättä ole valmismatkasta. Laki nimittäin vaatii, että matkan tarjoaa matkailupalveluksia muutoin kuin satunnaisesti järjestävä tai välittävä elinkeinonharjoittaja vastiketta vastaan. Jotta kyse on valmismatkasta, täytyy matka tarjota nimenomaan vastiketta vastaan. Matkan on myös kestettävä yli 24 tuntia tai vähintäänkin sisältää majoituksen yön aikana.

Valmismatkalaissa myös määritellään matkanjärjestäjä. Lain mukaan matkanjärjestäjä on se, joka suunnittelee ja toteuttaa valmismatkoja sekä tarjoaa niitä joko itse tai muun elinkeinonharjoittajan välityksellä taikka joka omaan lukuunsa tarjoaa tosien järjestämiä valmismatkoja. 

Valmismatkoja tarjoavat toimistot on merkittävä rekisteriin ja niiden on maksettava vakuus, millä turvataan kuluttajien oikeudet esimerkiksi konkurssitilanteissa. Kuluttajan kannattaa aina ennen valmismatkan varaamista tarkistaa matkatoimistorekisteristä matkatoimiston luotettavuus ja se, onko se maksanut vakuuden.

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa