Minilex - Lakipuhelin

Valmismatka ja hinnan muutokset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hinnan muutokset ovat mahdollisia valmismatkassa. Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Valmismatkalain mukaan matkanjärjestäjä saa varata sopimusehdoissa oikeuden itselleen korottaa matkan hintaa sopimuksen päättämisen jälkeen, mikäli matkanjärjestäjä sitoutuu myös alentamaan matkan hintaa vastaavalla perusteella. Hinnan korotus saa kuitenkin perustua ainoastaan verojen ja julkisten maksujen muutoksiin, joilla on vaikutusta matkan hintaan tai valuuttakurssien muutoksiin, jotka vaikuttavat matkan kustannuksiin sekä kuljetuskustannusten muutoksiin, joihin matkanjärjestäjä ei ole voinut vaikuttaa tai ole voinut ottaa lukuun sopimusta päätettäessä. Matkanjärjestäjän on aina ilmoitettava uusi hinta matkustajalle niin pian kuin mahdollista. Hinnan muutos ei kuitenkaan saa olla kustannusten nousua tai laskua suurempi. Matkaa edeltävien 20 päivän aikana, matkanjärjestäjällä ei ole enää oikeutta nostaa eikä velvollisuutta laskea matkan hintaa.

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa