Minilex - Lakipuhelin

Valmismatka ja ennakkotietojen muuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Matkanjärjestäjällä on matkustajaa kohtaan laaja tiedonantovelvollisuus, jonka tarkoituksena on suojata asiakasta. Tiedot palvelevat asiakkaiden yleistä informaationtarvetta. Matkanjärjestäjän on siten huolehdittava, että matkustaja saa valmismatkasta tietyt ennakkotiedot. Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Esitteessä tai muuten etukäteen kirjallisesti tai sähköisesti ilmoitetut sopimusehdot ja muut tiedot sitovat valmismatkalain mukaan matkanjärjestäjää. Säännös koskee joka tapauksessa vain sellaisia tietoja, joilla voi olla merkitystä matkanjärjestäjän suoritusvelvollisuuden kannalta. Sitovina ei voida esimerkiksi pitää esitteessä mahdollisesti esitettyjä yleisluontoisia kuvauksia ja käsityksiä. Matkanjärjestäjä saa kuitenkin tietyin edellytyksin muuttaa ilmoittamiaan sopimusehtoja tai matkasta antamiaan ennakkotietoja.

Ensinnäkin matkanjärjestäjä voi varata itselleen oikeuden muutoksiin. Voidakseen vedota muutosoikeuteen matkanjärjestäjän on joka tapauksessa nimenomaisesti mainittava muutoksia koskeva varauma esitteessään. Lisäksi edellytetään, että muutoksesta on ilmoitettu asianomaiselle matkustajalle selkeästi ennen sopimuksen päättämistä. Riittävänä ei ole pidetty esimerkiksi sitä, että muutoksesta mainitaan yleisesti lehti-ilmoittelussa tai toimitiloihin sijoitetussa kyltissä. Toiseksi osapuolet voivat myös myöhemmin keskenään sopia matkan sisällöstä tai muista ehdoista esitetiedoista poikkeavasti. Ennakkotietojen muuttaminen on siis mahdollista ilman muutoksia koskevaa varaumaakin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa