Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkaliikerekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valmismatkaliikerekisteri on Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämä rekisteri valmismatkojen tarjoajista. Jokaisella on oikeus saada tietoja rekisteriin merkityistä asioista. Valmismatkarekisteristä säädetään laissa valmismatkaliikkeistä. Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Rekisteriä siis ylläpitää Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ja tietojen tarkistaminen sieltä onnistuu Kilpailu- ja kuluttajaviraston internetsivujen kautta. Rekisteriin selviää, ovatko matkatoimiston asiat kunnossa vai eivät. Sieltä saa tiedot myös vakuutuksen olemassaolosta tai puuttumisesta. Vakuudella tarkoitetaan matkatoimiston Kilpailu- ja kuluttajavirastolle maksamaa vakuutta siitä, että se palauttaa matkustajille rahat esimerkiksi konkurssitilanteissa. Ennen valmismatkan ostamista kannattaa aina tarkistaa, että matkatoimisto löytyy Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämästä matkatoimistorekisteristä ja että siellä olevat tiedot näyttävät kaiken olevan kunnossa.

Myös uuden lain järjestelmään kuuluu KKV:n ylläpitämä rekisteri vakuuden antaneista matkapalveluyhdistelmien tarjoajista. Lisätietoa asiasta saa tarvittaessa lakipuhelimen numerosta.

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa