Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkan hinnan muuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Matkanjärjestäjä saa sopimusehdoissa varata itselleen oikeuden korottaa matkan hintaa sopimuksen päättämisen jälkeen. Hinnankorotusvarauman ottaminen sopimusehtoihin edellyttää kuitenkin, että matkanjärjestäjä sitoutuu myös alentamaan hintaa vastaavalla perusteella. Hinnan korotus saa perustua ainoastaan matkan hintaan vaikuttavien verojen ja muiden julkisten maksujen muutoksiin tai matkan kustannuksiin vaikuttavaan valuuttakurssien muutokseen. Myös hinnan korotus johtuen kuljetuskustannusten muutoksesta, johon matkanjärjestäjä ei ole voinut vaikuttaa ja jota matkanjärjestäjä ei ole voinut ottaa lukuun sopimusta päätettäessä, on oikeutettu. Matkanjärjestäjä ei saa kuljetuskustannusten nousun nojalla korottaa hintaa tavanomaisten kustannuksia lisäävien seikkojen, kuten työehtosopimusten mukaisten palkankorotusten takia. Sen sijaan odottamaton merkittävä nousu esimerkiksi polttoainekustannuksissa voi olla riittävä peruste matkan hinnan korottamiselle. Samoin voi odottamaton nousu reittilentoliikenteen lippujen hinnoissa oikeuttaa matkanjärjestäjän vastaavasti korottamaan reittilennolla tehtävän matkan hintaa. Hinnan korotus ei saa olla kustannusten nousua suurempi. Hintaa on alennettava vähintään kustannusten laskua vastaavasti.

Matkanjärjestäjän on ilmoitettava uusi hinta matkustajalle niin pian kuin mahdollista. Hintaa ei saa korottaa sovittua matkan alkamispäivää edeltävien 20 päivän aikana. Matkanjärjestäjällä ei tänä aikana ole myöskään velvollisuutta alentaa hintaa.

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa