Minilex - Lakipuhelin

Lentomatkustajan oikeudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lentomatkustajilla on useita oikeuksia mahdollisissa ongelmatilanteissa. Oikeuksia on esimerkiksi lennon peruuntuessa, viivästyessä ja matkatavaroiden kadotessa.

Jos kyse on valmismatkasta, matkustajalla on valmismatkalain mukainen suoja. Tällöin matkustaja saa esimerkiksi vaatia hinnanalennusta viivästyksestä ja muista mahdollisusta ongelmista suoraan matkatoimistolta.

Lennon peruuntuessa matkustajalla on oikeus lennon uudelleenreititykseen, jossa matkustaja pääsee korvaavalle lennolle vastaavilla ehdoilla mahdollisimman pian tai asiakkaalle sopivana aikana. Peruutustilanteissa matkustajalla on vaihtoehtoisesti oikeus lipusta maksetun hinnan palauttamiseen 7 päivän kuluessa. Lennon peruuntuessa matkustajalla voi olla oikeus myös vakiokorvaukseen.

Lennon viivästyessä matkustajalla on oikeus vaatia huolenpitoa ja pitkästä viivästyksestä myös vakiokorvausta. Oikeudet vaihtelevat huomattavasti matkan pituuden ja viivästyksen keston mukaisesti.

Matkatavaroiden viivästyessä, kadotessa tai vahingoittuessa on matkustajalla oikeus lentoyhtiön maksamaan korvaukseen. Tapahtuneesta on ilmoitettava välittömästi. Korvauksen enimmäismäärä on noin 1220 euroa. Menomatkalla viivästyneistä matkatavaroista voidaan vaatia lentoyhtiöltä korvausta välttämättömistä hankinnoista kuten vaatetuksesta ja hygieniatuotteista. Myös matkavakuutukset korvaavat usein viivästyneiden tai kadonneiden matkatavaroiden aiheuttamassa tilanteessa tehtäviä välttämättömiä hankintoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa