Minilex - Lakipuhelin

Matkustajan oikeus korvaavaan matkaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos matkanjärjestäjä tekee muita, kuin matkan hintaa koskevia muutoksia matkapakettiin, täytyy hänen ilman aiheeetonta viivytystä, näkyvästi ja ymmärrettävästi ilmoittaa muutoksista matkustajalle, jos muutokset ovat merkittäviä ja niitä tehdään matkapalvelujen pääominaisuuksiin, tai jos matkanjärjestäjä ei pysty täyttämään jo hyväksymiään matkustajan erityistoiveita.

Tällainen ilmoitus on tehtävä pysyvällä tavalla eli yleensä kirjallisesti ja siinä on ilmoitettava, mitä muutoksia aiotaan tehdä ja heikentävätkö tehdyt muutokset matkapaketin laatua tai alentavatko ne sen arvoa sekä millaiseen hinnanalennukseen matkustajalla on muutosten vuoksi oikeus. Tässä ilmoituksessa on myös mainittava, että jos matkustaja ei ilmoituksessa manitussa kohtuullisessa määräajassa peru sopimusta, on hän tällöin hyväksynyt tehdyt muutokset. Matkanjärjestäjä voi myös tarjota matkustajalle korvaavan matkapaketin siinä tapauksessa, että matkustaja päättää peruuttaa tehdyn sopimuksen. Tällöin ilmoituksessa on myös oltava vaadittavat tiedot korvaavasta matkapaketista eli mm. aikataulut, majoituspaikat, kohteen tiedot, matkanjärjestäjän tiedot, ateriajärjestelyt, hinta- ja maksutiedot ja muut vastaavat.

Jos matkustaja päättää peruuttaa matkansa tehtyjen muutosten vuoksi, matkanjärjestäjän on palautettava jo suoritetut maksut ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun matkustaja on peruuttanut sopimuksen. Jos matkustaja ei peruuta sopimusta, on hän tällöin hyväksynyt tehdyt muutokset, mutta hänellä voi kuitenkin olla oikeus hinnanalennukseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa