Minilex - Lakipuhelin

Matkustajan oikeus korvaavaan matkaan


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Jos matkustajalla on oikeus purkaa sopimus, hän saa vaihtoehtoisesti vaatia matkanjärjestäjältä uuden vastaavan matkan alkuperäisestä matkasta maksamallaan hinnalla. Jos sopimus on purettu matkan aikana tai sen jälkeen, matkanjärjestäjä saa kuitenkin vähentää korvaavan matkan hinnasta korvauksen, joka vastaa matkanjärjestäjän suorituksen arvoa matkustajalle. Korvaukseen sisältyvät esimerkiksi matkan aikana mahdollisesti saadut ateriat tai pääsyliput eri tilaisuuksiin. Matkaan liittyvistä kuljetuksista tai majoituksesta ei voida katsoa koituvan matkustajalle hyötyä, eikä niitä lasketa osaksi korvausta. Vähennettävä määrä lasketaan siis siten, että se vastaa suorituksen arvoa matkustajalle. Esimerkiksi aterioiden osalta korvauksen tulisi vastata niitä todennäköisiä kustannuksia, jotka matkustajalle olisivat koituneet ruokailuista kotioloissa.

Tilanteessa, jossa matkanjärjestäjä peruuttaa matkan, matkustaja saa vaatia uuden vastaavan matkan alkuperäisestä matkasta maksamallaan hinnalla. Matkanjärjestäjä saa kuitenkin kieltäytyä korvaavan matkan järjestämisestä, jos siitä aiheutuisi hänelle kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa.

Jos matkanjärjestäjä ja matkustaja sopivat korvaavasta matkasta, jonka hinta on alun perin sovittua alempi tai johon ei sisälly alun perin sovittuja palveluksia, on matkustajalle palautettava hintojen ero tai puuttuvia palveluksia vastaava hinnan osa.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »