Minilex - Lakipuhelin

Matkustajan oikeus sopimuksen purkamiseen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Matkustajalle voi syntyä oikeus purkaa jo tehty sopimus matkapaketista. Matkustajalla on oikeus purkaa sopimus, jos matkanjärjestäjän suorituksessa on virhe, eikä sitä korjata matkustajan asettamassa kohtuullisessa määräajassa. Jos matkustaja purkaa sopimuksen tällaisessa tilanteessa, voi hänellä olla oikeus myös hinnanalennukseen ja vahingonkorvaukseen matkanjärjestäjältä.

Matkanjärjetäjän suorituksessa katsotaan olevan virhe, jos matkapalvelut eivät ole sovitun mukaisia tai jos matkanjärjestäjä ei ole antanut matkustajalle kaikkia lakisääteisiä tietoja matkasta ja nämä tiedot olisivat voineet vaikuttaa matkustajan päätöksentekoon. Matkanjärjestäjän toiminnassa on virhe myös, jos hän laiminlyö avustamisvelvollisuutensa mukaiset toimet, eli esimerkiksi tarvittaessa matkustajan informoimisen paikalisista viranomaisista.

Matkustajan vastuulle jää virheilmoituksen tekeminen. Matkustajan tulee ilmoittaa virheestä olosuhteet huomioiden ilman aiheetonta viivytystä. Matkustaja ei saa vedota virheeseen, jos hän ei ole tehnyt siitä matkanjärjestäjälle ilmoitusta. Matkustaja saa kuitenkin vedota virheesen, vaikka hän ei olisi tehnyt virheilmoitusta, jos matkanjärjestäjä tai muu taho, jota matkanjärjestäjä on käyttänyt apunaan matkan järjestämisessä, on toiminut törkeän huolimattomasti tai kunnianvastaisesti ja arvottomasti.

Jos matkapakettiin sisältyy kuljetus ja matkustaja purkaa matkasopimuksen kohteessa edellä mainituista syistä, on matkanjärjestäjllä velvollisuus järjestää matkustajalle sopimusta vastaava paluukuljetus ilman aiheetonta viivytystä ja ilman, että siitä aiheutuu matkustajalle lisäkustannuksia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa