Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkadirektiivi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valmismatkadirektiivillä tarkoitetaan EU:n direktiiviä matkapaketeista, pakettilomista ja pakettikiertomatkoista. Direktiivi on tullut voimaan jo vuonna 1990. Sitä on kuitenkin uusittu ja uusi versio tuli voimaan vuonna 2018. Tämä artikkeli käsittelee kuitenkin vanhan direktiivin mukaista järjestelmää.

Direktiivissä kielletään harhaanjohtavat esitteet ja muut matkapakettia tai sen hintaa kuvailevat aineistot. Siinä määrätään tarkasti asiakkaalle annettavien esitteiden sisällöistä. Direktiivissä myös asetetaan matkanjärjestäjille velvollisuus neuvoa kuluttajia mahdollisista passi- ja viisumimääräyksistä, joita matkalla voidaan tarvita.

Valmismatkadirektiivi antaa oikeuden kuluttajalle siirtää varauksensa toiselle henkilölle, joka täyttää matkapakettiin sovellettavat ehdot, kunhan tästä ilmoitetaan riittävän ajoissa. Direktiivissä kielletään tihetyin rajoituksin myös sopimuksen mukaisten hintojen muuttaminen ilman tällaista nimenomaista mahdollisuutta sopimuksessa. Direktiivissä säädellään myös kuluttajan oikeudesta matkan perumiseen tai rahojen palautukseen erilaisissa tilanteissa.

Valmismatkadirektiivissä matkanjärjestäjälle luodaan velvollisuus vastata sopimuksen mukaisten velvoitteiden asianmukaisesta täyttämisestä riippumatta siitä, kuuluuko niiden täyttäminen järjestäjälle, välittäjälle tai muulle palvelun suorittajalle.

Direktiivissä määrätään matkanjärjestäjän tai välittäjän velvollisuudesta asettaa riittävä vakuus maksukyvyttömyyden varalta suoritettujen maksujen palauttamisen ja kuluttajan paluukuljetuksen turvaamiseksi.

Lisätietoja uudesta direktiivistä kannattaa kysyä lakimieheltä.

Varoitukset

-Tämä artikkeli käsittelee vanhan direktiivin mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa